SKŁADNIKIwoda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISKapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 247 kJ/59 kcalTłuszcz: 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 8,0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 2,7 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.