SKŁADNIKIdynia* 41 % (piżmowa*, lunga Di Napoli*, hokkaido* w zmiennych proporcjach), woda, napój kokosowy* 9 % (ekstrakt kokosowy* 80 %, woda), papryka żółta*, cebula*, czosnek*, ocet jabłkowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, chili* 0,5 %, ziele angielskie*, liść laurowy*, kumin*, kolendra*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISNajwiększe bogactwo dyń znajdziesz prawdopodobnie na Żuławach Wiślanych. Głównym typem tamtejszej gleby są żyzne mady rzeczne, co jest naturalnym ekosystemem dla upraw ekologicznych. Lubię przejechać się tam w październiku, podziwiam wtedy stosy dyń wszelkiego rodzaju, ułożone pod ścianami spichlerzów. Wszystkie odcienie pomarańczy na tle drewna, nie ma chyba piękniejszego połączenia kolorów. W tym słoiku grupa dyń o różnych smakach i teksturach kąpie się w napoju kokosowym, pikanterii całej tej sytuacji dodaje spora dawka chili. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 230 kJ / 55 kcalTłuszcz: 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 7,1 gw tym cukry: 0,1 gBiałko: 1,1 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.