SKŁADNIKIsemolina pełnoziarnista* (mąka z PSZENICY DURUM), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, także jako pilaw z warzywami z grilla. Doskonale nadaje się do szybkiego risotto, zwanego orzotto.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1538 kJ / 364 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 3,1 gBłonnik: 8,0 gBiałko: 12 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ, orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu