SKŁADNIKIekologiczna fasolka adzuki 100 %.OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1281 kJ/304 kcalTłuszcz 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 gWęglowodany 42 gw tym cukry 3,1 gBłonnik 17 gBiałko 23 gSól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.