SKŁADNIKImąka ryżowa biała, tapioka, mąka OWSIANA bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.OPISBezglutenowa mieszanka na pierogi. Bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1.Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80℃), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 minut, aż będzie zwarte i jednolite (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.2.Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąkę bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką. 3.Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.4.Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 minut5.Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktuWartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcalTłuszcz: 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 44 gw tym cukry: 1,1 gBłonnik: 1,7 gBiałko: 2,4 gSól: 0,5 g*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.