SKŁADNIKIciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie grzybowe 28 % [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta 29,5 % (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól), olej słonecznikowy, aromaty, sól, borowiki w proszku 3 %, przyprawy]. (*z jaj od kur z chowu ściółkowego)OPISProdukt pasteryzowany, suszony.Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem grzybowym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniemWartość energetyczna: 1512 kJ/358 kcalTłuszcz: 7,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 58 gw tym cukry: 1,9 gBłonnik: 3,6 gBiałko: 14 gSól: 2,1 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.