SKŁADNIKIciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie serowe 28 % [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); mieszanka serów 24,6 % (ser topiony w proszku 20,5 % (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), SER Pecorino Romano ChNP 2 % (MLEKO owcze, sól, podpuszczka), SER Grana Padano ChNP 2 % (MLEKO krowie, sól, podpuszczka, lizozym z białka JAJA kurzego)), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); SER Ricotta 8,2 % (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól), sól, aromaty, przyprawy]. (*z jaj od kur z chowu ściółkowego)OPISProdukt pasteryzowany, suszony.Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniemWartość energetyczna: 1594 kJ/378 kcalTłuszcz: 8,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 gWęglowodany: 58 gw tym cukry: 1,8 gBłonnik: 4,8 gBiałko: 15 gSól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.