SKŁADNIKIMINTAJ (Theragra chalcogramma) ALKOPISProdukt głęboko mrożony, po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie. Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Obszar połowu: 1.FAO 18 (Ocean Arktyczny) 2.FAO 61 (Północno-Zachodnia część Oceanu Spokojnego)3.FAO 67 (Północno-Wschodnia część Oceanu Spokojnego)4.FAO 77 (Wschodnio-Środkowa część Oceanu Spokojnego)Metoda produkcji: złowioneKategoria narzędzia połowowego:A.Sieci skrzelowe i podobneB.Haki i linyC.WłokiD.NiewodyObszar połowu i kategoria narzędzia połowowego wskazane w numerze partii po literze "L"SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPatelnia: rozmrożoną rybę smaż przez 10 - 15 minut na średnim ogniu z odrobiną olejuPiekarnik: rozmrożoną rybę umieść w rozgrzanym do 200℃ piekarniku. Piecz przez 20 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 229 kJ/ 54 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 10 g Sól: 0,22 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze -18°C lub poniżej.