SKŁADNIKISANDACZ (Sander lucioperca) FPPOPISProdukt głęboko mrożony, po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie. Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Obszar połowu: FAO 04, jezioro AralMetoda produkcji: złowioneKategoria narzędzia połowowego: A.Sieci skrzelowe i podobneB.Sieci okrążające i podrywkiC.Haki i linyD.PułapkiE.NiewodyKategoria narzędzia połowowego wskazana w numerze partii po literze "L"SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPatelnia: rozmrożoną rybę smaż przez 10 - 15 minut na średnim ogniu z odrobiną olejuPiekarnik: rozmrożoną rybę umieść w rozgrzanym do 200℃ piekarniku. Piecz przez 20 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 352 kJ/ 84 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 19 g Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze -18°C lub poniżej.