SKŁADNIKIekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100 %.OPISSuplement diety. Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynówZALECANE SPOŻYCIE11 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Polecamy spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 10 g. Babka jajowata obniża poziom cholesterolu i lipidów we krwi.Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 776 kJ/193 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 2,5 gw tym cukry 0 gBłonnik 88 gBiałko 1,4 gSól 0,3 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.