SKŁADNIKImąka OWSIANA* bezglutenowa 50 %, mąka ryżowa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło Magnezu.Pieczywo chrupkie bezglutenowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba. Najwyższej jakości OWIES, którego pochodzenie można prześledzić na każdym etapie produkcji, co zapewnia brak zanieczyszczeń glutenem z innych zbóż. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1622 kJ/ 384 kcalTłuszcz: 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 76 gw tym cukry: 0,1 gBłonnik: 6,1 gBiałko: 8,3 gSól: 0,62 gMagnez: 71 mg (18,9 %)****Referencyjna wartość spożycia MagnezuZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych.