SKŁADNIKIŁUBIN*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŁUBIN w solance to bardzo dobra alternatywa dla niezwykle popularnej soi. Bogate w błonnik rośliny strączkowe przekonują swoją wysoką zawartością białka. W słoiku 280 g łubiny pływają w słonej wodzie, co nie tylko nadaje im delikatnie słonego smaku, ale także sprawia, że są gotowe do spożycia od razu, bez namaczania i wstępnego gotowania. ŁUBIN sprawdzi się doskonale w wegańskich gulaszach, falafelach czy hummusie oraz jako przekąska do piwa lub wina. Świetny dodatek do zup, potraw mięsnych i warzywnych oraz sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 380 kJ/ 90 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 4,8 gw tym cukry: 0 gBiałko: 12,9 gSól: 5,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.