SKŁADNIKIPyłek pszczeli kwiatowy 100%.OPISPyłek kwiatowy z ogrodu botanicznego jest niezwykle cennym produktem pozyskiwanym przez pszczoły. Jest bogatym źródłem makro i mikroelementów takich jak: wapń, magnez, potas, cynk, mangan oraz miedź. Jest naturalnym źródłem związków o działaniu antyoksydacyjnym, stymuluje układ odpornościowy, wspiera prawidłowe funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych oraz wzmacnia apetyt. Produkt z polskich pasiek. Pyłek jest zbierany w obrębie i bliskiej okolicy Podlaskiego Ogrodu Botanicznego, głównie z roślin zielarskich. Pyłek kwiatowy polecany jest jako składnik zdrowej zbilansowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżeczki (10 g) zalać szklanką przegotowanej, ostudzonej wody i odstawić na kilka godzin. Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 porcji produktu dziennie. Najlepiej spożywać rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja powinna trwać 1-2 miesiące. Najlepiej wiosną i jesienią. Unikać dodawania do płynów o temperaturze powyżej 45°C. Opakowanie zawiera 22 sugerowane porcje produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1662 kJ / 394 kcalTłuszcz: 10 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 gWęglowodany: 56 gw tym cukry: 36 gBiałko: 20 gSól: 0 gMagnez: 314,7 mg (84 %)*Wapń: 207,3 mg (26 %)*Żelazo: 7,3 mg (52 %)*Potas: 809,9 mg (40 %)*Cynk: 2,4 mg (24 %)*Mangan: 2,2 mg (110 %)*Miedź: 0,7 mg (70 %)**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłejZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.