SKŁADNIKI Grzyby Shiitake - Twardnik japoński (Lentinula edodes (Berk.) Pegler) ekstrakt z owocników standaryzowany na 40 % polisacharydów i 30 % beta-glukanów [DER 25:1], BioPerine® ekstrakt z owoców pieprzu czarnego standaryzowany na 95 % piperyny, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza. BioPerine® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Sabinsa. Skład w 1 kapsułceGrzyby Shiitake - 400 mgw tym 40 % polisacharydów - 160 mgw tym 30 % beta-glukanów - 120 mgBioPerine® ekstrakt z owoców pieprzu czarnego - 1 mgw tym 95 % piperyny - 0,95 mgOPIS Grzyby Shiitake to popularne w medycynie Dalekiego Wschodu grzyby, które są tam znane już od stuleci i w pewnym momencie przywędrowały również i do nas, do Europy. Z wyglądu przypomina trochę pieczarkę, którą każdy z nas doskonale zna. Jednak to zupełnie inny grzyb, chociaż także pochodzi z rzędu pieczarkowców. Jego nazwa pochodzi od drzewa Shii, na którym często można go spotkać w Azji. Ma bardzo intensywny smak. ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka dziennie w trakcie posiłku. Nie należy przekraczaj zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią oraz promieniami słonecznymi.