SKŁADNIKIekologiczny kokos 100 %. OPISSanten - pasta kokosowy to w zasadzie kokos w „stałej formie”; "mleko" kokosowe bez wody. Zrównoważona alternatywa dla "mleka" kokosowego, ponieważ nie ma potrzeby transportu niepotrzebnej wody.Pyszne w azjatyckich potrawach (curry), zupach, sosach, deserach oraz jako zamiennik "mleka" kokosowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zamiast śmietanki lub MLEKA możesz użyć santenu. Jeśli używasz santenu w curry lub sosie, zachowaj proporcje płynu (woda, bulion lub napój roślinny) pomiędzy 1:1 lub 1:2 (100 g santenu na 200 g płynu), w zależności od tego, jak kremową chcesz uzyskać. Do zupy można po prostu roztopić kostkę santenu, aby uzyskać dodatkową kremowość.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 3010 kJ / 731 kcalTłuszcz: 69 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 gWęglowodany: 24 gw tym cukry: 6,5 gBłonnik: 16 gBiałko: 7,0 gSól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczelnie zamknąć, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.