SKŁADNIKIszalotka*, trawa cytrynowa*, chili* 10 %, czosnek*, nasiona kolendry*, galangal*, imbir*, kminek*, sól, kurkuma w proszku*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISJedna łyżka tej autentycznej żółtej pasty curry nada Twojemu daniu pyszny tajski smak. Po prostu 100 % ziół i przypraw wyprodukowanych w Tajlandii. Nie pikantny, ale łagodny. Bez zbędnych dodatków, bez dodatku cukru.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Łatwy w użyciu! W woku podsmaż warzywa i mięso, dodaj pastę tajską i "mleko" kokosowe, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Podawać z ryżem lub naan. Lub przygotuj pyszną zupę curry z "mlekiem" kokosowym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 394 kJ / 94 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 11 gw tym cukry: 1,9 gBłonnik: 12 gBiałko: 4,5 gSól: 7,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 6 miesięcy.