SKŁADNIKI mango kesar, cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E 330).OPIS Kesar Mango pulpa marki Sattva Foods produkowana jest z dojrzałych w słońcu owoców mango, dlatego cechuje ją naturalny smak i aromat. W puszce znajduje się najbardziej wartościowa część dojrzałego owocu czyli miąższ. Propozycja podania:Mango Lassi:*1/2szkl. Kesar mango pulpy Sattva Foods*1szkl. gęstego jogurtu *2łyż. cukru/miodu*kilka kostek lodu*szczypta mielonego kardamonu*2łyż. mleka1. Zblenduj pulpę z mango, JOGURT, cukier/miód, lód, kardamon.2.Dodaj MLEKO i wymieszaj ponownie.Wypróbuj również mango pulpę marki Sattva Foods jako polewa do lodów, składnik koktajli mlecznych, dodatek do ciast. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 376 kJ/90 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 22 gw tym cukry: 19 gBłonnik: 1,0 gBiałko: 1,0 gSól: 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu spożyć od razu lub przechowywać w lodówce.