SKŁADNIKI mąka PSZENNA* typ 500, JAJA*, MASŁO*, cukier trzcinowy jasny*, mąka ziemniaczana*, proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)], cukier waniliowy* (cukier trzcinowy*, wanilia*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Babka piaskowa to ciasto idealne do kawy czy herbaty. Jest bardzo wilgotna i długo zachowuje świeżość. Babka piaskowa to królowa wielkanocnych deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1633 kJ/390 kcal Tłuszcz - 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,8 g Węglowodany - 52 g w tym cukry - 17 g Białko - 5,0 g Sól - 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do 25°C