SKŁADNIKIgrubo zmielone pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 59,5 %, posiekane figi* 8 % (figi* 97 %, mąka ryżowa*), kostki jabłka* 8 %, granulat daktylowy* 8 % (koncentrat soku daktylowego* 60 %, mąka ryżowa*), rodzynki sułtanki* 6 % (sułtanki* 99,5 %, olej słonecznikowy*), posiekane MIGDAŁY* 5,5 %, płatki jabłkowe* 5 % (przecier jabłkowy*, mąka ryżowa*, koncentrat soku jabłkowego*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDobry dzień zaczyna się od dobrego poranka. A dobre śniadanie zaczyna się od najlepszych ekologicznych składników. Dlatego nasz mały zespół podobnie myślących ekspertów od żywności ekologicznej tworzy ekologiczne produkty śniadaniowe tutaj, w sercu Tyrolskich Alp, od 30 lat. W porcji 50 g owsianki znajdziesz 1,34 g beta-glukanu z owsa. Beta-glukan z owsa pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby niedokrwiennej serca. Korzystny efekt uzyskuje się przy dziennym spożyciu 3 g beta-glukanów z owsa. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo miski wsypać 50 g owsianki (6 łyżek) i zalać 130 ml wrzącej wody lub 100 ml gorącego MLEKA (w zależności od pożądanej konsystencji). Wymieszaj, pozostaw do namoczenia na 3 minuty i ciesz się ciepłym posiłkiem. Dla owsianki nocnej: dodaj trochę więcej zimnej wody lub MLEKA i pozostaw do namoczenia na noc w lodówce. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1559 kJ/370 kcal Tłuszcz: 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 19 gBłonnik: 7,8 g Białko: 9,6 g Sól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i inne orzechy. UWAGAMimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek owoców. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.