SKŁADNIKImąka PSZENNA*, suszone ziemniaki* (28 %), sól morska, kurkuma*, ekstrakt z rozmarynu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do miski, dodać 250 - 280 ml zimnej wody, a następnie dobrze zagnieść. Z ciasta uformować wałek, pokroić go na plastry, a następnie każdy plaster rozwałkować na placki. Placki smażyć na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Opakowanie 250 g wystarczy na przygotowanie około 10 - 12 sztuk placków. Czas przygotowania to około 20 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiegoWartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: <0,5 gBiałko: 10 gSól: 1,5 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.