SKŁADNIKIalgi morskie* 65 % (Himanthalia elongata, Undaria pinnatifida, Laminaria ochroleuca), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* [woda, SOJA*, PSZENICA*, sól, koji (Aspergillus oryzae)], SEZAM*, sol morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 842 kJ/204 kcalTłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 gWęglowodany: 2,2 g w tym cukry: 0 gBłonnik: 3,7 gBiałko: 2,2 gSól: 2,0 gJod: 4435 µg (2957 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.