SKŁADNIKImąka PSZENNA pełnoziarnista* 91 %, MLEKO w proszku*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do miski, wlać ok. 400 ml zimnej wody, dobrze wymieszać i odstawić na 2 minuty. Następnie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Naleśniki można podawać z dżemem, białym serem, szpinakiem, z mięsnym lub grzybowym farszem.Gotowe ciasto wystarczy na 8-10 naleśników.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiegoWartość energetyczna: 1349 kJ / 319 kcalTłuszcz: 1,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 59 gw tym cukry: 0 gBiałko: 12 gSól: 1,3 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.