SKŁADNIKImąka PSZENNA pełnoziarnista* 97 %, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do miski, wlać 150 ml zimnej wody i wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 5 minut, do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Rękami posypanymi mąką uformować ciasto na placek a następnie rozprowadzić po nim sos pomidorowy, dodać plastry szynki, warzywa, SER lub inne dodatki według uznania. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 225°C przez ok. 12-15 minut. Przy pieczeniu należy wziąć pod uwagę wcześniejsze doświadczenia ze swoim piekarnikiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiegoWartość energetyczna: 1584 kJ / 375 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 71 gw tym cukry: 0,4 gBiałko: 13 gSól: 1,82 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.