SKŁADNIKI olej lniany* (62 %), olej z prażonych ORZECHÓW WŁOSKICH* (20 %), olej słonecznikowy* (9,3 %), olej z zarodków PSZENICY* (6 %), olej bogaty w DHA z mikroalg Schizochytrium sp.* (2,7 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zalecana dzienna porcja przeznaczona do spożycia (20 ml) zawieraKwasy tłuszczowe omega-6:kwas linolowy (LA) - 5,8 g Kwasy tłuszczowe omega-3:kwas alfa-linolenowy (ALA) - 6,6 g Kwas dokozaheksaenowy (DHA) - 250 mgOPISSuplementy diety do uzupełniania diety w DHA (kwas dokozaheksaenowy). Mieszanka olejów roślinnych z 62 % olejem lnianym. Stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3 - 1:1. Zawiera 5 porcji po 20 ml. Niemieckie Towarzystwo Żywieniowe zaleca zapewnienie podaży wielonienasyconych kwasów tłuszczowych poprzez ukierunkowany dobór produktów spożywczych – na przykład dwa posiłki rybne tygodniowo mogą zwiększyć spożycie cennego DHA. Jeśli jesteś weganinem to Omega Blue jest dla Ciebie właściwym wyborem!Wielonienasycony kwas tłuszczowy omega-3 DHA pochodzi z oleju z alg i przy dziennym spożyciu wynoszącym 250 mg przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji mózgu i prawidłowego widzenia. Olej orzechowy i bardzo delikatny olej lniany, które opracowaliśmy przy użyciu filtracji 3D, nadają olejowi orzechowy, lekko cierpki smak i wysoką zawartość kwasu alfa-linolenowego (omega-3). Przy dziennym spożyciu wynoszącym 2 g pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.Przed użyciem energicznie wstrząsnąć. Nie podgrzewać. ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGINie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (20 ml). Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. INFORMACJA ALERGENNAWyprodukowano w zakładzie przetwarzającym olej arachidowy, olej sezamowy i olej z nasion gorczycy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.