SKŁADNIKIekologiczne grzyby mun suszone 100 %.OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1083 kJ/260 kcalTłuszcz 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 gWęglowodany 30 gw tym cukry 0,2 gBłonnik 41 gBiałko 11 gSól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.