SKŁADNIKImąka ryżowa, koncentrat białka SERWATKOWEGO 30 %, JAJA suszone, ekstrudowany proszek czekoladowy 7 % (cukier, kakao w proszku), wanilia mielona 0,5 %, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól kuchenna, naturalny aromat waniliowy, barwniki (kurkumina, ryboflawiny), substancja słodząca (sukraloza).OPISMug cake to znakomity wybór na ciepły deser na szybko, idealny do wieczoru z książką czy ulubionym serialem. Jego atutem jest prostota i szybkość przygotowania. Oto nasza wersja – delikatne ciasto waniliowe z kawałkami czekolady, serwowane prosto z kubka! Doskonałe, gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz piec całego ciasta.Jedna porcja odpowiada 210 g produktu przygotowanego według instrukcji. Opakowanie zawiera 1 porcję.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Krok 1: Zawartość torebki (60 g) wsyp do kubka (ok. 300 ml).Krok 2: Dodaj 150 ml MLEKA (można też użyć napój roślinny). Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.Krok 3: Wstaw do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 180 sekund (3 minuty). Po „upieczeniu” odstaw na chwilę do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiegoWartość energetyczna: 1658 kJ/387 kcalTłuszcz: 7,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 gWęglowodany: 47 gw tym cukry: 6,2 gBiałko: 35 gSól: 0,92 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.