SKŁADNIKIekologiczne płatki gryczane 100 %.OPISEkologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami.Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na małym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1509 kJ/357 kcalTłuszcz 2,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 68 gw tym cukry 0,1 gBłonnik 7,5 gBiałko 11 gSól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.