- Nowy
SOS CURRY INDIAN MADRAS BEZGLUTENOWY BIO 350 g - TERRASANA
18,96 zł
Brutto
SKŁADNIKIwoda, pasta pomidorowa*, cebula*, marchew*, pasta curry z Madrasu* 7% (skoncentrowana pasta pomidorowa*, cebula*, olej słonecznikowy*, imbir*, woda, curry* 0,6 % (kolendra*, koper włoski*, kminek*, kurkuma*, cynamon*, kozieradka*, liście curry* 0,02 %, papryka cayenne*, pieprz czarny*, mielony liść laurowy*, goździki*), sól morska, cukier kokosowy*, ocet*, czosnek*, krem kokosowy*, tamaryndowiec*), olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa* , sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISCurry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy. Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 406 kJ/ 96 kcal Tłuszcz: 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 7,8 g Błonnik: 1,5 gBiałko: 1,6 g Sól: 1,5 g.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
8713576002829
27 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 350
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Termin przydatności dni
- 60
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES
- TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
chat
Komentarze (0)