SKŁADNIKI woda, 22 % wstępnie ugotowana soczewica* (soczewica*, woda), ziemniaki*, 5 % bataty*, pomidory*, 5% napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), cebula*, słodka papryka*, olej słonecznikowy*, skrobia kukurydziana*, przyprawy* (czosnek*, papryka*, kardamon*, imbir*, kminek*, trawa cytrynowa*, nasiona kolendry*, kurkuma*, chili*, pieprz*, cynamon*, goździki*, kminek*, koper włoski*, nasiona kozieradki*), sól morska, koncentrat soku jabłkowego*, sok z limonki*, mięta pieprzowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczny gulasz z soczewicy po indyjsku z batatami, warzywami i napojem kokosowym. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADanie podgrzać w garnku lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 409 kJ / 98 kcalTłuszcz 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g Węglowodany 11,6 g w tym cukry 2,1 g Białko 3,1 g Sól 1,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, ORZECHY, SELER, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.