SKŁADNIKIteksturowana mąka SOJOWA (kawałki), mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ziemniaczana, grzyby [pieczarka (6,8 %), podgrzybek (3,8 %)], ekstrakty drożdżowe, pomidor mielony, płatki drożdżowe, cebula suszona, inulina (błonnik z cykorii), czosnek suszony (0,8 %), sól himalajska, łuska babki jajowatej, pieprz czarny (0,4 %), zioła (0,4 %) [bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn], LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856)OPISPrzepyszna mieszanka na gulasz z grzybami i zamiennikiem mięsa w kawałkach. Stew Mix jest roślinny, bogaty w białko i błonnik, wzbogacony kulturami bakterii LactoSpore® i gotowy w zaledwie 10 minut!LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki, m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe.Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 500 g jogurtu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWsyp zawartość opakowania do garnka. Dolej 3 szklanki (750 ml) wody, łyżkę (15 ml) oleju, wymieszaj i odstaw na 5 minut.Umieść garnek na ogniu, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 2 minuty. Twój gulasz jest gotowy. Podawaj z ziemniakami, kaszą, kluskami, warzywami itp. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1381 kJ / 328 kcalTłuszcz: 5,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 gWęglowodany: 33 gw tym cukry: 4,9 gBłonnik: 13 gBiałko: 31 gSól: 3,2 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechyZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu