SKŁADNIKIwoda, białko grochu 32 %, olej rzepakowy, błonnik grochowy, curry 1 %, warzywa, grysowane (marchew, chili), sól, trawa cytrynowa, naturalne aromaty, witamina B12.OPISObłędny KU*CZAK curry to roślinna alternatywa dla kurczaka. Sprawdzi się idealnie w daniach kuchni indyjskiej. Lubisz aromatyczne i pikantne dania? Ten smak będzie dla Ciebie! Produkt roślinny na bazie białka grochowego, marynowany, wzbogacony w witaminę B12. Nie zawiera SOI, glutenu, konserwantów. Pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.Zastosowanie: Dania z makaronem, ryżem, sałatki, wrapy, pizza, zupy, sosy, kanapki, szaszłyki. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASmażenie: smaż na patelni 3-4 minuty, na rozgrzanym oleju. Jeśli lubisz chrupiącą skórkę, smaż trochę dłużej.Pieczenie: rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Piecz 7-10 minut w zależności od preferencji. Grillowanie: grilluj wedle preferencji, pamiętając o obracaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 958 kJ/220 kcalTłuszcz - 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 gWęglowodany - 2,3 gw tym cukry - 0,5 gBłonnik - 3,7 gBiałko - 27 gSól - 2,0 gWitamina B12 - 1,2 μg (48 %)*Żelazo - 5,2 mg (37 %)** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Produkt należy spożyć w ciągu 24 godzin od otwarcia.