SKŁADNIKIekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.OPISOlej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i kwasu oleinowego.Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza.Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcalTłuszcz: 99 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,56 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 66,48 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 23,39 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 0 gSól: 0 gOmega-3: 5,52 gKwas oleinowy: 61,76 gWitamina E: 15,87 mg (132 %)**Witamina K: 72,3 µg (96,4 %)**** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.