SKŁADNIKI woda 60 %, burak* 38 %, czosnek* 1 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czy wiesz, że od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy. Przepis na charsznicki barszcz czerwony z borowikamiNamocz w niewielkiej ilości chłodnej wody 150 g suszonych borowików. Obierz 3 kilogramy buraków, korzeń pietruszki, 2 marchewki, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i pokrój w plastry. Połącz warzywa z grzybami oraz wodą, w której się moczyły. Całość zalej 3 litrami wody i gotuj około godziny na małym ogniu. Kiedy warzywa staną się miękkie odcedź je, a wywar zalej barszczem czerwonym na zakwasie. Dopraw solą i pieprzem. Nie dopuszczaj do wrzenia. Podawaj z jajkiem na twardo lub uszkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal Tłuszcz: