SKŁADNIKIekologiczne otręby gryczane. OPISOtręby to drobno zmielona okrywa oddzielona od ziarna wraz z częścią bielma.Otręby gryczane mają wysoką zawartość błonnika i są też dobrym źródłem białka. Można dodawać je do mąki do wypieku ciast, do owsianek śniadaniowych, placków czy smothie itp. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1436 kJ/343 kcal Tłuszcz: 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 33 g w tym cukry: 4,2 g Błonnik: 11 gBiałko: 35 g Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C