SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej.OPISMakaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:- Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym - Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej- Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi- Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki. Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu Wartość energetyczna: 577 kJ/137 kcalTłuszcz: 0,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 20 gw tym cukry: 1,2 gBłonnik: 4,3 gBiałko: 10 gSól: