SKŁADNIKIekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej. OPISSłodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcalTłuszcz: 8,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 gWęglowodany: 13 gw tym cukry: 2,7 gBłonnik: 27 gBiałko: 43 gSól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.