SKŁADNIKIsyrop cukru inwertowanego*, cukier buraczany*, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*); woda, sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPasta w kolorze pastelowy niebieski do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości.Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno. SPOSÓB UŻYCIADelikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1238 kJ/292 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 70 gBiałko: 0,8 gSól: 0,03 gUWAGAIntensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu.Podczas pieczenia kolor traci intensywność. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.