SKŁADNIKIprzyprawy* 41 % (cynamon*, kardamon*, imbir*, czarny pieprz*, goździki*, różowy pieprz*, czarna herbata* (Indie) 39 %, pomarańcza*, ekstrakt przyprawowy* ekstrakt cynamonowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISIndie są znane na całym świecie z jakości i finezji czarnej herbaty i są obecnie wiodącym na świecie krajem produkującym herbatę.Chai Masala powstaje z czarnej herbaty gotowanej z cukrem w MLEKU i przyprawami takimi jak kardamon, cynamon i imbir. Ten syropowaty nektar jest pijany o każdej porze dnia we wszystkich częściach Indii, gdzie gości częstuje się herbatą na powitanie. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANa 250 ml wody należy użyć 2 łyżeczki herbaty. Napar należy parzyć przez 5 minut w temperaturze 95°CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.