SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, czerwona pomarańcza "Arancia Rossa di Sicilia IGP**" ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (* certyfikowany składnik ekologiczny).**IGP (Indicazione Geografica Protetta) - Chronione Oznaczenie Geograficzne.OPISSporządzono z 45 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.Marmolada produkowana jest z miąższu i skórki świeżych pomarańczy, ma niepowtarzalny smak i zapach.Stanowi doskonały dodatek do ciast i tart. Skosztuj jednej łyżeczki i nie będziesz mógł przestać.Wprowadź włoskie klimaty do swojego domu!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1069 kJ/252 kcal Tłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 60 gw tym cukry: 59 gBiałko: 0,6 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 °C i spożyć w ciągu 14 dni.