MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g - BAUCK HOF

18,12 zł
Brutto

SKŁADNIKIpłatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)OPISMieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPotrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Wskazówka: Dobrze nadaje się do zamrażania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszankiWartość energetyczna: 1552 kJ/369 kcal Tłuszcz: 8,7 g kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 52 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 13 gBiałko: 14 gSól: 1,8 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
4015637015224
104 Przedmioty

Opis

Hurtownia
bioplanet
Masa netto
350
Jednostka
szt
Ilość w opakowaniu
6,0000
Termin przydatności dni
60
CERTYFIKAT BIO
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES
BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach)
chat Komentarze (0)