SKŁADNIKIcukier buraczany*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, płatki gorzkiej czekolady* 6 % (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól kamienna, wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMieszanka do pieczenia bezglutenowego brownie z kremem sernikowym.Opakowanie zawiera 300 g mieszanki na ciasto brownie, 50 g mieszanki na krem sernikowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ****Do przygotowania klasycznej wersji ciasta potrzeba:- 125 g miękkiego MASŁA,- 1 jajo,- 100 ml MLEKA.Do przygotowania klasycznej wersji kremu potrzeba:- 250 g chudego twarogu,- 1 jajo.1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z masłem, jajkiem i mlekiem. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z chudym twarogiem i jajkiem.3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.****Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:- 100 g margaryny,- 100 ml napoju roślinnego.Do przygotowania wegańskiej wersji kremu potrzeba:- 150 g wegańskiej alternatywy serka śmietankowego,- 150 g wegańskiej alternatywy twarogu.1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z margaryną i napojem roślinnym. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z wegańską alternatywą serka śmietankowego i wegańską alternatywą twarogu.3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.UWAGA: Wydłużenie czasu pieczenia wpłynie na soczystość sernikobrownie.WSKAZÓWKA: Ciasto na brownie będzie wyjątkowo ciągliwe, jeśli dodasz 2 łyżki melasy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszankiWartość energetyczna - 1623 kJ/383 kcal Tłuszcz - 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,6 g Węglowodany - 84 g w tym cukry - 54 g Błonnik - 3,7 gBiałko - 3,7 g Sól - 0,15 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, białka MLEKA, SOJĘ i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.