SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Smakuje dobrze zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.Produkt bezglutenowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA60 g kaszki powoli wsypać do 400 ml gorącego MLEKA lub wody i gotować na małym ogniu przez 4-5 minut. Dla osiągnięcia większej delikatności i lepszego trawienia można namoczyć kaszkę w mleku/ wodzie ze szczyptą soli i wstawić na noc do lodówki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1401 kJ / 330 kcalTłuszcz - 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 gWęglowodany - 70 gw tym cukry - 1,3 gBiałko - 8,6 gSól - < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.