• Obecnie brak na stanie
MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

10,54 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

SKŁADNIKIcukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, goździki, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja spulchniająca: węglany wapnia, sól, aromat. OPISKoncentrat ciasta w proszku do wypieku piernika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA**** PiernikPrzygotować do piernika- 1 opakowanie koncentratu ciasta- 2 JAJA*- 120 ml oleju- 100 ml MLEKA*Wykonanie:- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, MLEKO i miksować ok. 2 minuty- Dodać olej i miksować jeszcze ok. 2 minuty. Masę wylać do foremki (keksówki) 11 x 20 cm i wstawić do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika. Piec ok. 45 - 50 minut (do suchego patyczka)- Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polać polewą lub posypać cukrem pudrem.W wersji wegańskiej- 1 opakowanie koncentratu ciasta (300 g), zamiennik JAJA (2 łyżki siemienia lnianego zalane 100 ml ciepłej wody), 120 ml oleju, 80 ml wody lub MLEKA roślinnego np. sojowego. **** Tort o smaku piernika "inaczej"Przygotować do tortu o smaku piernika "inaczej"Na placki:- 1 opakowanie koncentratu ciasta, 4 JAJA, 40 ml wody, 1 łyżka oleju, szczypta soli, olej do smażeniaNa krem:- 1 budyń o smaku śmietankowym Celiko, 400 ml MLEKA, 100 g margaryny lub masłaWykonanie:- Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je mikserem na sztywną pianę. Dodawać do jednym żółtku i nadal miksować. Następnie dodać przesianą przez sito mieszankę i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać wodę, olej i delikatnie wymieszać- Rozgrzać patelnię z minimalną ilością tłuszczu. Ciasto nabrać chochelką i rozprowadzić po całej patelni. Smażyć z dwóch stron jak naleśniki. Z jednego opakowania mieszanki przy smażeniu na patelni o średnicy 20 cm wyjdzie ok. 8 sztuk- Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodawać małymi porcjami MASŁO i ubijać mikserem. Gotowy krem schłodzić w lodówce- Krążki ciasta układać na płaskim talerzu i przekładać kremem. Wierzch tortu posypać cukrem cynamonowym i orzechami lub polać polewą czekoladową.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciastaWartość energetyczna: 1555 kJ/366 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 86 g w tym cukry: 38 g Białko: 2,6 g Sól: 0,94 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
5900038001190

Opis

Hurtownia
bioplanet
Masa netto
300
Jednostka
szt
Ilość w opakowaniu
5,0000
Termin przydatności dni
60
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat Komentarze (0)