SKŁADNIKINadzienie: liście szpinaku* (32 %), ziemniaki*, ORZECHY NERKOWCA* (8 %), cebula*, płatki ziemniaczane*, olej słonecznikowy*, sól, czosnek*, pieprz*.Ciasto: woda, mąka z PSZENICY ORKISZ* (16 %), olej słonecznikowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 6-8 minut, aż ciasto będzie chrupkie a nadzienie gorąceWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 955 kJ/228 kcal Tłuszcz: 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 3,1 gBiałko: 6,1 g Sól: 1,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, MIGDAŁY i NASIONA SEZAMU ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze 2-7 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.