SKŁADNIKIwoda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) - 10,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.OPISDo produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj 2 - 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 - 3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 286 kJ/67 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 15 g w tym cukry: 1,3 g Białko: 1,8 g Sól: 0,25 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.