SKŁADNIKIprażony ryż brązowy* (59 %), zielona herbata* (37 %), prażony ryż kleisty* (4 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISLiście herbaty Genmaicha są uprawiane na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima.Świeża woda źródlana w ogrodach herbacianych na dużych wysokościach i delikatny proces prażenia ekologicznego ryżu zapewniają typowy orzechowy smak Genmaicha. Ciemnozielona herbata liściasta i głęboko palony ryż tworzą filiżankę pomarańczowego naparu o zapachu palonego ziarna.SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo dzbanka/imbryka wsypać 20 g herbaty i zalać 1 litrem wody o temperaturze ok. 90 °C. Czas parzenia ok. 1 - 1,5 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.