BUDYŃ O SMAKU JAGODOWYM BEZGLUTENOWY 40 g - CELIKO
Bezglutenowy budyń o smaku jagodowym
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 % (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat. OPISSmaczny budyń jagodowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZ 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1458 kJ / 348 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 86,6 gw tym cukry: 1,2 gBiałko: 0,3 gSól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 40
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 25,0000
- Termin przydatności dni
- 60
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach)