- Obecnie brak na stanie

Aquafaba Liofiowana BIO
SKŁADNIKIliofilizowany wyciąg z ciecierzycy (aquafaba)* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAquafaba to naturalny wyciąg z ciecierzycy, który idealnie sprawdzi się w kuchni wegańskiej oraz diecie bezjajecznej. Doskonale zastąpi białka jaj w deserach, kremach, biszkoptach, plackach oraz naleśnikach. Może być wykorzystywana również jako baza wegańskiego majonezu. 30 g rozpuszczalnej aquafaby z 450 ml wody zastępuje 15 białek jaj.SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo 10 g aquafaby dodać 150 ml przegotowanej wody o temperaturze 15-25 stopni Celsjusza. Wymieszać, przykryć i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie produkt jest gotowy do użycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1488 kJ/350 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 0 gBiałko: 21 gSól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opis