SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, przecier z marchwi* 25 %, koncentrat soku z cytryny*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 0,5 - 1 łyżeczkę soli. Czas gotowania al dente: 5-8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 71 gw tym cukry: 2,6 gBłonnik: 3,2 gBiałko: 11 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, JAJA, łubin. UWAGANie zostawiać dziecka z jedzeniem bez nadzoru lub w pozycji leżącej, aby dziecko nie zakrztusiło się.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać z dala od światła, w suchym i chłodnym miejscu.