SKŁADNIKISok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczonysok z buraków ćwikłowych 65% (41%), cebula, kwas mlekowy-regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.OPISGotujemy wywar z cebuli, czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. ( można napisać, że na soku z buraka NFC ). Do ugotowanego wywaru dodajemy sok z buraka ćwikłowego NFC i zagęszczony sok z buraka ćwikłowego 65%, podgrzewamy. Na koniec gotowania dodajemy kwas mlekowy ( korekcja kwasowości ) , rozlewamy i pasteryzujemy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal; Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 33 g; w tym cukry: 29 g; Białko: 2,1 g; Sól: 1,4 g;ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA magazyn suchy, zamkniety temperatura od 0 °C do 30 °C